Проверяват законни ли са камерите на плаж „Делфин“

OFFNews - Бургас 11 август 2017 в 17:49 9855 2

Снимка OFFNews

Николина Ангелкова и Калоян Калоянов

Сигнали за видеонаблюдение, което е монтирано на плаж „Делфин“ са получени и в Министерството на туризма. Това каза в Бургас министър Николина Ангелкова. МВР трябва да провери дали има законово разрешение за него и дали хората, които посещават ивицата са информирани, че има такова наблюдение. Проверката тече, уточниха от полицията.

За поставянето на камери алармираха нудисти, които от години посещават ивицата. Според тях, това е пореден опит на наемателя на плажа да ограничи тяхното посещение на „Делфин“.

Проверката, за която почиващи на „Корал“ алармираха, че снощи са били обискирани караваните и палатките им, е била регулярна, обясни началникът на бургаската полиция Калоян Калоянов. При друга такава, през юли, са намерени сериозни количества наркотици на същия плаж, посочи той. При снощната акция дрога не е намерена.

По темата „Корал“, Ангелкова отново посочи, че са открити редица нарушения при вчерашната им проверка – незаконно свързване към електропреносната мрежа, незаконно монтирана сонда за добив на вода, както и поставени каравани и палатки върху дюни. За последното нарушение ще се извърши проверка със специализираните карти, да се установи дали е така. На собствениците на земи зад плажа, най-вероятно ще бъдат съставени актове, защото не се грижат за тях, не са оградени и допускат къмпингуване в тях. Относно исканата й оставка, от представители на „Да запазим Корал“, Ангелкова поясни, че извършват проверки навсякъде и не правят разлика между плажовете.

В Бургас, Ангелкова се срещна с кметове от региона, с цел да се начертаят проблеми, които да бъдат решени за следващия сезон. Един от казусите е свързан с непрестанните скандали около паркирането до плаж „Силистар“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews