Глобяват наемателя на плаж „Делфин“ заради дървена стълба

OFFNews - Бургас 26 юни 2017 в 18:18 6514 1

Снимка Весела Малемед/Фейсбук

Заведението, което се изгражда до плаж "Делфин"

Между 1 000 и 10 000 лв. може да плати наемателя на плаж „Делфин“ заради изграждането на дървена стълба, която води към ивицата.

Плажуващи на мястото нудисти, които бранят с подписка плажа, който от години е посещаван от любители на този вид почивка, са подавали няколко пъти сигнал до институциите за различни нарушения.

Още през месец май, РИОСВ – Бургас е констатирала незаконна сеч на дървета в района, който попада в зоната на Природен парк „Странджа“ и в две защитени зони. Тъй като не е установен нарушител, преписката е предадена на Районната прокуратура в Царево.
Проверка е извършена и след като наемателят на плажа изгражда дървени стълбища, които да водят към ивицата, поясни директорът на РИОСВ – Бургас Тонка Атанасова.

"На място е направено веднага предписание за преустановяване на всички действия по изграждането на тази временна стълба, дървена. Тъй като не са се извършили съотвените съгласувания с компетентния орган, в случая - РИОСВ - Бургас. Изпратена е покана на наемателя на плажа за съставяне на Акт за административно наказание. Миналата седмица, в петък, на 23 - ти, на същия е съставен акт. Предстои налагане на наказателно постановление, границите на сумата е от 1 000 до 10 000 лв.“, поясни Атанасова.

Не е съгласувана и схемата за плажа, която включва и заведението, което се изгражда на ивицата, добавиха от РИОСВ.

Община Царево също ще санкционира наемателя на плаж „Делфин“, защото е предприел изграждането на стълбата и заведението преди да получи одобрение за тези обекти от страна на администрацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови