Във всички български хотели ще звъним на рецепцията на номер 9

ОFFNews Последна промяна на 04 май 2015 в 18:53 3437 2

Министърът на туризма Николина Ангелкова

Единният телефонен номер за вътрешно набиране на рецепцията в хотелите в страната ще бъде 9.

Това стана ясно по време на днешната среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и представители на хотелиерския бизнес.

Идеята за въвеждането на единен номер е да не само да се улеснят туристите, но и да се гарантира бърза реакция при възникване на спешни случаи.

Промяната ще залегне в новата Наредба за категоризация на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, която се изготвя от Министерството на туризма и се очаква да влезе в сила до месец, съобщи министър Ангелкова.

Представителите на бизнеса изразиха мнението си, че единният вътрешен номер трябва да се въведе в най-кратки срокове.

Според тях хотелите трябва да започнат веднага да настройват телефонните си централи.

Единният вътрешен номер ще бъде един от новите критериите при категоризацията на местата за настаняване след влизането на новата наредба в сила.

"Ако практиката с въвеждането на 9 като единен вътрешен номер за връзка с рецепция на хотела се окаже успешна, министерството ще предложи тя да се превърне и в общоевропейска", коментира още Ангелкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.05 2015 в 20:39

Гениално! Макар че Брад Пит щеше да рекламира Банско, ама и това е непреодолимо неповторимо! Какъв ли мозъчен ресурс е впрегнат в тая уникална идея ?! За финансовия не ми се мисли изобщо ... Та и европейците ще научим на мозък .... плаче ми се! В долнопробните хотели в Европа на телефона има долнопробно етикетче с номера на рецепцията ... кво ще правят тия без нас, не знам ....

04.05 2015 в 20:14

отдъхнах си!!! най накрая нещо родено от звездната двойка мони и гери да влезе в употреба!!! че то зарядното пак ми е различно!