Почивки в Анталия - 5 основни предимства

OFFNews 13 ноември 2019 в 15:26 3823 0

Турция е сред най-предпочитаните места за почивка, а тази нейна слава стига много далеч отвъд границите на Европа.

Хора от всички краища на света прелитат хиляди километри за да се насладят на природните красоти и за да се докоснат до културното ? богатство.

Подобно на много други държави, Турция също се е прославила с някои от своите градове, като Истанбул определено е най-популярен.

Въпреки своята слава обаче, той отстъпва на едно друго място, особено когато говорим за лятна ваканция.

Анталия е перлата на Турция

Разположена в централните части на южното турско Средиземноморие, Анталия е смятана за най-известния турски курорт, а желаещите да прекарат ваканцията си тук конкурират дори и броя на тези, които посещават мегаполиса Истанбул.

Привлекателността на Анталия се дължи на редица фактори, сред които подреждат както културни, така и природни особености.

Нека видим кое прави Анталия толкова привлекателна за родни и чуждестранни пътувания.

1. Прекрасният климат

Турция заема голяма част от Източното Средиземноморие, а това говори за добър климат, какъвто можем да открием на много малко места по света.

Страната е разположена в субтропичния климатичен пояс и има дълго лято.

Времето е топло и високите температури се задържат за дълъг период от април до ноември. Лятото е традиционно сухо, а зимата е изключително мека и приятна.

Климатичните дадености на Анталия я правят една от топ дестинациите на туристическата агенция VoyageLTD и едно от най-предпочитаните места за лятна почивка в света.

2. Крайбрежието

Крайбрежието на Анталия е очарователно. Брегът се поделя между 8-километрова ивица от сребристо-бежов пясък и област с отвесни скали, над чийто ръб се простира паркова растителност от средиземноморски тип.

От април по примамливия плаж започват да се излежават туристи и местни жители, които си падат по морските преживявания.

Водата е просто неустоима със своята чистота и прозрачност, а нейният сапфирено син цвят е възхитителен.

3. Разнообразието е удивително

Обикновено туристическите градове имат един недостатък и това е, че са традиционно по-малки, а при една по-дълга ваканция, туристите изчерпват възможностите за забавление.

С Анталия това няма да ви се случи, по простата причина, че градът е голям и разнообразен.

Тук можете да намерите възможности да практикувате цял куп забавления, без да се притеснявате, че ще изчерпате възможностите.

4. Природната красота

Анталия е град, който притежава рядко срещано природно очарование. Той е известен с живописното си местоположение и притежава красиви места, каквито не могат да бъдат видени навсякъде.

Градът предлага едни от най-красивите водопади в тази част на света, като за туристите те са по-добре познати като Дюденски водопади.

Те се изливат изящно в морето, като образуват спираща дъха гледка докато пропадат от отвесните скали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови