Министърът на туризма: Бъдещето е безконтактно пътуване с индивидуални трансфери

OFFNews Последна промяна на 15 януари 2021 в 15:01 572 0

Двете ни морски летища са вратата към българския туризъм не само в летните месеци, но през четирите сезона, и за всички нас е важно да продължим да обединяваме усилията си за превръщане на страната ни в целогодишно място за посещения и пътувания въпреки тежката ситуация, в която се намираме, заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която проведе работна среща на Летище Бургас с Франк Кванте, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“, и с представители на мениджмънта на аеропорта.

В дискусията участваха кметът на община Бургас Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков.

Николова допълни, че в момента е необходимо да съсредоточим усилията си върху превръщането на България в стабилна дестинация, в която сигурността и безопасността на хората са поставени на първо място.

Защото съвременният турист търси именно това и ние трябва да гарантираме неговото спокойствие, добави тя.

Вицепремиерът коментира още, че животът и навиците на хората са се променили само в рамките на няколко месеца, а това несъмнено води и до промяна в начина им на пътуване и придвижване. Много от бъдещите тенденции не са някаква новост, те са съществували и досега, но пандемията ще тласне напред развитието им. Така например се очаква все повече да се търси възможността организирането на пътуването да бъде почти или изцяло безконтактно и трансферите да се организират не групово, а индивидуално.

Въпреки това обаче – държава, местна власт и бизнес, трябва да сме гъвкави и бързи, за да можем да отговорим на всички очаквания и новости в бранша ни, уточни още тя.

За нас е много важно всички служители на летищата да бъдат ваксинирани, което ще бъде предпазна мярка както за пътуващите, така и за заетите в тази сфера, каза на срещата шефът на летището Кванте.

Според Николова ваксинацията е надеждата, която крепи света за съживяване на туристическия сектор.

На срещата е била обсъдена и темата за визовия режим за гражданите на Русия и Израел. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !