Гърция пуска само българи, останалите ще почакат до 30 юни

OFFNews 16 юни 2020 в 13:42 5603 2

Новият скок на инфекции с COVID-19 в няколко съседни страни принуди гръцкото правителство да преразгледа плана си за повторно отваряне на северните си граници за балканските туристи, като позволи само на българите да преминават в страната, пише електронното издание на вестник Kathimerini.

От четиринадесетте гранични пункта, простиращи се от Епир на запад до Марица на изток, само тези с България бяха отворени за автомобили и каравани в понеделник. В същия ден Северна Македония обяви 103 нови потвърдени случая, Албания 69, Сърбия 57 и Турция съобщи за 30 нови инфекции, пише "Фокус".

В светлината на това развитие правителството реши да отложи откриването на граничните пунктове до 30 юни, когато здравните власти ще преоценят развитието на събитията. Гърция има желание да отвори отново доходните магистрали, които привеждат хиляди балкански туристи предимно в северните части на страната.

Страната отново отвори основните си летища за повече международни полети в понеделник, надявайки се да стартира своя жизненоважен туристически сектор след три месеца на ограничителни мерки, предаде БНР.

Гърция върна стотици автомобили със сръбски туристи, което предизвика недоволството на хотелиерите предимно от Северна Гърция. Те протестират срещу продължаване на забраната до края на месеца за влизане на сръбски туристи и преговарят с правителството тази забрана незабавно да отпадне.

Вчера на граничния пункт "Промахон" на границата с България, както и на пунктове по границата със Северна Македония, не бяха допуснати да преминат в Гърция стотици автомобили със сръбски граждани, платили хотелски резервации. Собствениците на хотели заявиха пред медиите, че не са били информирани предварително и са
потвърдили на клиентите резервациите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

2

tough

16.06 2020 в 16:59

Те и мyтpoгените ни мразят, да не си мислите.

3810

1

Пенчо бре

16.06 2020 в 15:50

А един малоумник, днес византийците го мразеха!
"Хр. Мутафчиев: Византийците ни мразят, няма да им стъпим "