Буруджиева: Музеят да е задължителен при морските и зимните ваканции

Марина Юнакова 13 януари 2014 в 18:00 2666 6

Татяна Буруджева. Снимка: bsp.bg
Татяна Буруджева. Снимка: bsp.bg

Промяна в Закона за туризма ще задължава туроператорите да предлагат поне по една екскурзия, свързана с културно-историческото ни наследство към пакетите за морски и зимни ваканции. Идеята е на депутата от БСП Татяна Буруджева, която още тази седмица ще внесе предложението в парламента, съобщава в-к "24 часа".

Това е стъпка в посока развиването на културния туризъм у нас, смятa Буруджева.

Според вестника тя е обсъдила поправката с икономическото министерство и туроператорски фирми и не е срещнала възражения.

Подобна промяна не ангажира туроператорите с нищо друго, освен с това да предлагат на хората да се записват на подобни екскурзии срещу допълнително заплащане, както се прави по цял свят, коментира депутатката.

Да се разпространи рекламата на България сред платежоспособните туристи от Полша, Унгария, Чехия и други страни от бившия соцблок е друго предложение от Татяна Буруджева, което все още е в процес на обсъждане.

Тя коментира, че не бива да се разчита само на туроператорите, а да се рекламира в интернет и чрез билбордове.

Според нея е важно да се определят и рекламни символи на България, подобно на Айфеловата кула или пишкащото момченце в Брюксел, с които страната да се асоциира като туристическа дестинация.

"Трябва да има 4-5 неща за страната, с които да се направи бизнес - туристът задължително да ги посети и да иска да си купи сувенири", смята Буруджиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови