Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Български студенти напълниха хотелите в Одрин

OFFNews 07 декември 2018 в 11:51 11997 0

В туристическия бранш в Одрин се очаква допълнително оживление около студентския празник, който се отбелязва на 8 декември. Това съобщава турският в. Милиет на сайта си, цитиран от obzornews.bg.

През изминалите месеци в рамките на проявите, свързани с Денят „Охи“, който се чества на 28 октомври в Гърция и Денят на независимостта на България, в Одрин настъпи истинско оживление, каквото се очаква и по време на студентския празник.

През последните месеци българите често посещават Одрин с цел пазаруване, почивки или забавление.

По думите на директора на Дирекцията по туризъм и култура в Одрин Ахмет Хаджъоглу, в края на тази седмица се очаква интензивен трафик на български туристи. Той допълни, че развлекателните центрове и редица хотели са подготвили специални програми за българските студенти по повод 8 декември.

„През последната една година броят на българските и гръцките туристи в Одрин значително се увеличи. Те празнуват специалните дни и празници в съседния за тях Одрин. Резервациите в хотелите в града ни са пълни. 8 декември е важен празник за българските студенти. Напоследък интересът на нашите съседи към Одрин премести и мястото на честванията на техните празници. Причината за този интерес е, че Одрин им предлага качествени хотели, хубави места за забавление, широк избор за пазаруване и качествена кулинария. По принцип в Одрин идват туристи на средна възраст. Но в края на тази седмица ще има поток от български студенти. Младите ще си похарчат парите тук, а това ще бъде плюс за нашата икономика. Мисля, че ще прекарат един хубав уикенд.“, заяви Хаджъоглу.

Дженгиз Булут, който е собственик на хотел твърди, че хотелите почти са пълни за уикенда и допълва:

„Българските студенти ще дойдат в Одрин, за да прекарат хубаво своя празник. Хотелите са пълни.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews