Ангелкова се срещна с арабски принц

OFFNews 12 септември 2017 в 14:15 21303 0

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с Негово Кралско Височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, принц на Кралство Саудитска Арабия.

Двамата са разговаряли по време на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН, която се провежда в китайския град Чънду, съобщиха от Министерството на туризма.

Ангелкова и принцът на Саудитска Арабия са разговаряли за това как двете държави могат да си сътрудничат по-добре в сферата на туризма.

При посещението си в България в края на миналата година принцът на Саудитска Арабия беше запознат с основните предимства на България като инвестиционна дестинация – ниските данъци, финансовата стабилност, привлечени милиарди евро преки чуждестранни инвестиции у нас.

Още тогава принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд подчерта, че туризмът е приоритетен икономически сектор през последните години в Саудитска Арабия.

"България става все по-разпознаваема дестинация за по-висок клас туристи", каза Ангелкова.

Общите приходи от международен туризъм от началото на годината до юни 2017 г. са 2,4 млрд. лв., което е с над 12 % повече спрямо същия период на 2016 г., която бе рекордна за туризма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews