Ангелкова праща 400 хил. картички на туристи, избрали България

OFFNews 03 септември 2017 в 14:04 24241 1

400 хил. картички ще тръгнат към туристите, избрали тази година да почиват в България - с този жест ще им благодарим, че са ни посетили, а идеята е на министър Николина Ангелкова. 

Гостите, които ще получат специалната картичка, ще бъдат избрани на случаен принцип, като те ще се разпределят пропорционално в цялата страна. Очаква се картичките да бъдат изпратени в следващите дни до края на сезона.

Визията на картичката пресъздава облика на пощенската марка, посветена на „2017- Международна година на устойчивия туризъм за развитие“. Филателното издание ще е посланието на България по време на 22-рата сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН в гр. Чънду, Китай. А картичката ще изпълнява тази функция сред гостите, пътували в страната.

Стенописи от Рилския манастир и Тракийската казанлъшка гробни са изобразени на предната част на картичката. В допълнение на красивите фрагменти е специалното послание на английски език, подписано лично от Ангелкова, което гласи: „Благодаря ви, че избрахте България!“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!