"Уимбълдън" стартира с изненада

OFFNews 03 юли 2017 в 16:22 2630 0

Първата изненада в тазгодишното издание на турнира от Големия шлем "Уимбълдън" вече е факт. Един от смятаните за скрити фаворити при мъжете Ник Кириос отпадна още в първия кръг на надпреварата.

Австралиецът се отказва по време мача срещу Пиер-Юг Ербер при пасив от два сета - 3:6, 4:6. Кириос поиска медицински таймаут и впоследствие реши да си прекрати мъките, записвайки първия приключен мач в турнира тази година след само 67 минути.

20-ият в световната ранглиста бе получил контузия в лявото бедро по време на турнира в Куинс и явно не е успял да се възстанови, защото се движеше трудно и определено изпитваше болка.

По един късен пробив в първия и втория сет решиха изхода в двете части, а след края на втората австралиецът реши да сложи точка на участието си в мача. Във втори кръг Ербер ще има за съперник победителя от мача между Рожерио Дутра Силва и Беноа Пер.

По-рано днес стана ясно, че родната ни суперзвезда Григор Димитров запазва 11-ото си място в световната ранглиста по тенис.

26-годишният хасковлия, който не участва в турнири през миналата седмица, остана с актив от 3070 точки и продължава да бъде само на 5 точки от десетия в подреждането Жо-Вилфред Цонга от Франция.

Промени в топ 10 няма, като лидер в класацията е британецът Анди Мъри с 9390 точки. Испанецът Рафаел Надал е на второ място със 7285 точки, а трети остава Стан Вавринка (Швейцария) с 6175 точки.

Гришо започва участието си в турнира утре срещу аржентинеца Диего Шварцман, а началният час на срещата е не по-рано от 13:30.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !