Федерер хвали Гришо преди "Уимбълдън"

OFFNews 02 юли 2017 в 15:37 4341 0

Суперзвездата в мъжкия тенис Роджър Федерер заяви, че няма да е изненадващо за никого, ако Григор Димитров стигне далеч на започващия на 3 юли турнир "Уимбълдън".

"Мисля, че Александър Зверев и Ник Кирьос загатнаха немалко вече колко са добри и колко добре може да се представят на турнирите.

А пък вече Григор Димитров, Милош Раонич и Кей Нишикори се намират в много добър етап от кариерите си и никой няма да бъде изненадан, ако стигнат далеч.

Освен тези петима играчи не знам кой друг извън "Голямата четворка" мога да определя за фаворит на "Уимбълдън", все пак, ако някой друг освен изброените спечели титлата, ще е голяма изненада и е малко вероятно да се случи", сподели Федерер.

Швейцарецът започва кампанията си на “свещената трева” в Лондон срещу Александър Долгополов, а евентуално на осминафиналите може да се изправи срещу Григор Димитров, чийто първи опонент на "Уимбълдън" е Диего Шварцман.

До момента най-доброто постижение на Гришо в Откритото първенство на Великобритания датира от 2014-а година. Тогава той загуби в четири сета от Новак Джокович в полуфиналите. Преди това той надигра местния любимец Анди Мъри.

През миналия сезон американецът Стив Джонсън го спря в трети кръг и това значи, че трябва да защитава 90 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови