Страхотен Григор помете Надал и е на 1/2-финал

OFFNews 07 октомври 2016 в 17:55 19850 2

Григор Димитров победи за първи път в кариерата си Рафаел Надал и се класира на 1/2-финал на големия турнир в Пекин с награден фонд от над 4 милиона долара.

Българинът разгроми испанския си съперник с 6:2, 6:4 и се поздрави с първи успех над бившия номер 1 в света от осми опит. Съперник на Григор в спора за място на финала ще бъде победителят от мача между Милош Раонич (Канада) или Пабло Кареньо Буста (Испания).

Първият сет беше белязан с пробиви и от двете страни на мрежата. Григор успя да спечели четири от подаванията на Надал, докато съперникът му едва две, което се оказа и решаващо за крайния успех с 6:2.


Решителният втори сет започна с пробив на Григор, който след това българинът затвърди. Испанецът спечели подаването си и намали, ново впечатляващо представяне на Димитров му осигури отново предимство с два гейма аванс. В следващия гейм българинът дръпна с 30:0, но не успя да довърши съперника, който спаси две точки за пробив. В крайна сметка Рафа измъкна подаването си. Григор коригира играта си и в следващия гейм беше безапелационен.

В следващия гейм Надал показа характер, спаси точка за пробив, след което с хубав форхенд уинър спечели подаването си и намали с 4:3. Последва маратонско разиграване, изпълнено с напрежение до самия край, но в крайна сметка Григор поведе с 5:3.

Изправен до стената да сервира за оставане в мача, Надал беше почти безупречен и спечели подаването. В решаващото разиграване Григор дръпна с 30:0, след което прати топката в мрежата и позволи на Надал да се върне в мача. Испанецът върна жеста с аут, но нова мрежа на Димитров отново го реанимира при 40:30.

Ас на Григор във втория мачбол не остави шанс на Надал и така българинът се поздрави с първа победа над испанеца, което окончателно прати комплекса от него в историята.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови