Серина шампион в Мелбърн, би рекорда на Щефи Граф

OFFNews 28 януари 2017 в 12:06 7657 7

Снимка Ben Solomon/Tennis Australia

Серина Уилямс пренаписа историята и стана рекордьорка по титли от Големия шлем на сингъл. На финала на Откритото първенство на Австралия по тенис американката победи кака си Винъс с 6:4, 6:4 за едва час и 22 минути игра. Така Серина спечели за седми път турнира, този път без да загуби нито един сет в седемте си двубоя!

По-малката (не и като габарити) Уилямс спечели 23-и трофей от Шлема и изпревари легендарната Щефи Граф по титли на сингъл, с която делеше позицията. Успехът в Мелбърн означава, че Уилямс ще се завърне на върха на световната ранглиста в понеделник.

Серина е само на победа от това да изравни рекорда на Маргарет Корт по обща брой спечелени трофей от Шлема. 

Иначе това беше 28-а среща между двете сестри Уилямс и техен девети финал на подобен турнир.  Серина вече има цели 7 победи на финали от "Големия шлем" срещу своята сестра. Общият баланс от победи за Серина е 17 срещу 11 за своята кака.

"Първо, благодаря на Бога, че отново съм тук. И на Винъс. Моята сестра е невероятен човек. Без нея нямаше да стигна до тук, тя извади най-доброто от мен. Очаквам я и след година на този прекрасен турнир", каза развълнуваната Серина.

Утре турнирът, в който Григор Димитров ни донесе толкова радост, ще бъде затворен с мъжкия финал. В него се изправят Рафа Надал и Роджър Федерер. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

6

Red or Dead

28.01 2017 в 17:52

@andreyke, знаеш ли, че с Бил Клинтън имате обща страст към....ДУХАНЕТО, той обича Сакса, а за теб може само да гадаем:)))
Лично аз изобщо не се интересувам...просто съм ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕН, и за разлика от теб(ОЧЕВАДНО)предпочитам лица от ПРОТИВОПОЛОЖНИЯ пол, които са НАИСТИНА такива,изглеждат и се държат като такива;)

63994

3

Red or Dead

28.01 2017 в 13:44

““““....Еми не прилича съвсем на мъж...““““““

хихихииии;)

63994

1

Red or Dead

28.01 2017 в 12:23

Бравос, венсеремос...нов пиндоски успех....единият/а от Уилямс би рекорда на ДОКАЗАНАТА жена отвсякъде - Щефи Граф...грандисимо:)))

Ето до какво води преяждането с магданоз и спанак..:)))))))))

На всички КРЕТЕНИ дето им се радват - Да ви е чИстито:)))))

Наша скромност предпочита хиляди пъти “наркоманката“ Мария Шарапова.....WHAT A .....WOMAN !?!?!?....
 
X

Да помогнем на украинските деца!