Майката на Джокович: Не го хранят добре, пропуска обяда

OFFNews 09 януари 2022 в 17:06 6479 1

Майката на световния номер 1 в тениса Новак Джокович - Дияна, се оплака от условията, в които държат сина й в общежитието за бежанци в Мелбърн, докато чака развитие по случая си с нередовната виза.

34-годишният сърбин не беше допуснат в Австралия, където пристигна за участие на турнира от Големия шлем в Мелбърн. Той не отговаря на изискванията на организаторите и властите да е ваксиниран, но е получил медицинско изключение.

Впоследствие стана ясно, че разрешението му е на база на положителен PCR тест от 16 декември. Любопитното е, че въпреки, че е бил потизивен, Джокович не е бил карантиниран, каквито са правилата, а свободно е пътувал и участвал в масови събития. Нещо повече - за заразяването му се научава едва сега.

Пред стотина поддръжници на Джокович, които за четвърти ден поред се събраха пред Скупщината в Белград на импровизиран митинг, майката на Ноле се оплака, че синът й не се дохранва по време на престоя си във въпросния център.

“Дават му само закуска и вечеря, а обяд - не. Това са по-лоши условия и от затвор”, заяви емоционално разтревожената майка.

Баща му Сърджан беше далеч по-многословен. Само преди дни той сравни съдбата на Новак с тези на Христос и Спартак и го обяви за новия лидер на свободния свят.

“Не му даваха храна без глутен. Дори не му позволяват да се покаже пред хората, събрали се в негова подкрепа пред сградата. Омразата ще унищожи всички, които го мразят. Ние не сме нито антиваксъри, нито ваксъри, нито такива, нито онакива - ние сме сърби”, каза Джокович старши.

Решение по случая се очаква от съда в Мелбърн, като заседанието започва в 10 часа сутринта местно време, което е през нощта в България. То ще бъде излъчено в интернет на следния адрес - https://www.fcfcoa.gov.au/gfl/courtlists/vic/melbourne.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови