Григор Димитров с нова крачка към финалния Мастърс

OFFNews 09 октомври 2017 в 10:24 3842 0

Лоша, но и много добра новина за Григор Димитров! Българинът отстъпи с едно място в седмичната ранглиста на АТР. По-важното е, ч отбеляза прогрес в класацията “Race to London”, която ще определи участниците във Финалите на АТР (12-19 ноември).

Първата ни ракета вече заема 5-ото място с 3275 точки, спечелени от началото на годината. Както е известно, за престижната надпревара се класират първите осем в сезонната ранглиста. Досега Гришо не е участвал.

26-годишният хасковлия има шансове да увеличи още актива си при добро представяне на “Мастърс” турнира в Шанхай, който ще се проведе през тази седмица. Димитров е поставен под №6 в основната схема и ще почива в първи кръг, а във втория ще срещне победителя от от мача между участващия с "уайлд кард" Чжъ Чжан (Китай) и Рийън Харисън (САЩ).

Българинът никога в кариерата си не е прескачал втори кръг, като има четири отпадания в тази фаза от петте си участия досега. Той е в горната част на схемата и на четвъртфиналите може да срещне водача в световната ранглиста Рафаел Надал (Испания), от когото загуби в полуфиналите на турнира в Пекин с 3:6, 6:4, 1:6.

До края на годината Григор Димитров ще участва на още два турнира - в Стокхолм, АТР250 (16-22 октомври) и в Париж, “Мастърс” (30 октомври - 5 ноември), от които зависи дали той ще направи дебют на Финалите.

Иначе Рафа Надал увеличи преднината си на върха при мъжете. Очаквано, Симона Халеп се качи като номер 1 при жените, а Маша Шарапова се завърна в Топ 100. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови