Страхотен Григор падна от Надал в нов трилър (видео)

OFFNews 07 октомври 2017 в 14:03 9289 0

Рафа Надал и Григор Димитров са орисани да правят трилъри тази година! Дано ги гледаме поне още веднъж един срещу друг! 

Матадора победи българина на полуфинала в Пекин (ATP 500) след уникално шоу. Испанецът надви трудно 6:3, 4:6, 6:1 нашето момче и ще спори за титлата срещу победителя от мача между Александър Зверев и Ник Кирьос, който е по-късно този следобед.

Но Гришо няма от какво да си срамува! Както и при загубата от Рафа на полуфинала в Австралия хасковлията показа топ класа на корта. И удари, които ще влязат в световния обмен.

 

Финес, акробатика, майсторски удари. Всичко това беше Гришо днес. Но отсреща беше Рафа Надал!

Първият сет беше решен рано от испанеца, който е номер 1 в света. Рафа проби за 3:1 след двойна грешка на Димитров при 30:30. При следващата точка бекхендът на хасковлията не издържа и той изкара топката в аут.

Надал затвърди пробива с трети пореден сервис-гейм на нула и увеличи аванса си в резултата на 4:1. После сетът се доиграваше.

Във втория сет Гришо определено се разигра. Той допусна пробив още в първия гейм, но после не спря да притиска испанеца. Димитров върна пробива за 3:3. При 5:4 в своя полза пропусна сетбол, но при втория шанс беше безпощаден. Така резултатът стана равен.

Третият сет започна със смразяващи дъха маратонски геймове. Първите три минаха през куп обрати. Уви, взе ги Надал. После лидерът в ранглистата не допусна изненада и затвори мача, след като успя да измъкне и сервис от 0:40.

Победата беше изключително необходима на Рафа, за да запази лидерската си позиция в тениса. Също и за Гришо, който имаше да защитава 300 точки от финала миналата година. Тогава българинът би Надал за първи и единствен път от общо вече 10 срещи.

Хасковлията също се нуждаеше на всяка цена от победата, за да се бетонира в Топ 8 за сезона и съответно за Мастърса в Лондон. Сега ще трябва да изчакаме, но шансовете остават повече от добри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови