Григор Димитров: Преди жените ме разсейваха от тениса

OFFNews 23 януари 2017 в 18:34 15771 1

Чудесната победа над Денис Истомин в 1/8-финалите на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия в Мелбърн, повиши настроените на първата ни ракета Григор Димитров.

На пресконференцията след мача му бяха зададени и няколко лични въпроса, свързани с победите му на любовния фронт и косвено засягащи връзката му с американската поппринцеса Никол Шерцингер. Григор прие с усмивка любопитството около личния му живот и с готовност отговори на всички.

"Очевидно това ми е било слабо място досега", каза 25-годишният българин в отговор на въпрос дали отношенията му с жените успяват да го разсеят от тениса.

"Сега сериозно. Винаги се опитвам да държа подобни неща извън корта. Мисля, че когато бях по-млад, имах проблеми да разграничавам любовта в личния живот от тази към тениса.

Имаше период, в който не бях сигурен как да се справям с двете неща едновременно. Но човек се учи. Не искам да кажа, че съм се поучил от грешките си, но вече се познавам малко по-добре. Мисля, че това ми помага. Надявам се, че ще ми помогне в бъдеще, когато минавам през моменти на влюбване. Влюбих се в тениса преди много години. Имаше период, в който не бях в най-доброто си психологическо състояние. Не бих казал мрачен, но много неща се случваха наоколо. Трябваше отново да намеря вдъхновение, да намеря пак този начин на игра и да се наслаждавам на това.

Отивах на корта и имаше дни, които просто минаваха. Затова казах, че отново се влюбих в тениса. Дава ми емоции, имам това усещане на вълнение всеки ден преди мач. Оценявам тези моменти дори повече от някои победи. Това е специално чувство. Ще ви дам един пример. Днес вторият сет значеше много повече, отколкото предишните ми мачове тук. Дори, когато не играеш добре, се бориш, преодоляваш себе си, изправяш се срещу ударите на съперника. Да успея да измъкна този мач по този начин, това означава много за мен", каза най-добрият български тенисист в историята.

"Аз съм в тура на АТР вече от осем години. Знам какво трябва да правя. Не съм направил нищо различно в предсезонната подготовка. Просто бях много концентриран и имах много добро разбирателство с отбора ми. Бяхме се фокусирали върху правилните неща.

Научих много нови неща за себе си, откакто работя с треньора ми Дани Валверду. Той дойде в много добър момент, в края на миналата година. След началото на подготовката всичко беше много просто. Имахме няколко дълги разговора. Говорихме за това какво мога да правя по-добре, върху какво трябва да работя, какво трябва да подобря и как искаме да са нещата през 2017 г.

Започнах малко повече да вярвам в себе си и това бе фактор. Започнах годината много добре с победата в Бризбейн. В момента се чувствам добре, но приемам смирено резултатите. Сега навлизам в друга фаза на турнира и съм фокусиран върху това", каза още Димитров, преди да се спре върху предстоящия мач от 1/4-финалите срещу Давид Гофен.

"Със сигурност ще бъде тежък мач. Давид е отличен играч. Знам какво да очаквам от него. Тренирахме няколко пъти по време на подготовката. Той е опасен играч. Трябва да бъда подготвен психически и физически за битка.

Напоследък той сервира много добре и това му помага много. Това е едно от най-големите му оръжия. Няма съмнение, че той е един от най-добрите по отношение на защитната игра. Освен това се движи добре по корта, вижда играта", завърши Григор Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови