Джокович се справи с Раонич, предстои класика с Федерер

OFFNews 28 януари 2020 в 13:39 1880 0

Сръбската суперзвезда Новак Джокович се класира за полуфиналите на турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, след като победи Милош Раонич с 6:4, 6:3, 7:6.

Джокера направи много малко непредизвикани грешки и се възползва от големия брой неточности в играта на канадеца, за да се класира на осмия си полуфинал в надпреварата, където ще се изправи срещу швейцарската легенда Роджър Федерер.

В първия сет Ноле беше изключително солиден на свой сервис, като само веднъж се стигна до точка за пробив в полза на Раонич. Известният със солидния си сервис канадец днес имаше доста колебания, като в първия сет на няколко пъти беше на крачка да сдаде подаването си, но някак си оцеляваше. Това продължи до десетия гейм, в който Ноле си изигра катите правилно, проби на 40 и поведе с 1-0 в сетовете.

Втората част вървеше гейм за гейм до 2:1 в полза на сърбина и сервис на Раонич, когато той отново беше пробит. Както и в първия сет, така и сега един брейк беше достатъчен на Джокера.

През третата част Милош отново демонстрира солиден сервис и печелеше доста по-убедително подаванията си. Джокович пък започна да изпитва трудности с ретура, както и в своите геймове, но до пробив от страна на канадеца така и не се стигна. В средата на сета Ноле поиска медицинска почивка заради проблем със зрението и лещите, които носеше. За щастие този проблем не попречи на сърбина да довърши срещата. След като в този сет нямаше пробиви се стигна до тайбрейк, в който Новак затвърди по-добрата си игра и заслужено се поздрави с успеха.

В общия баланс срещу Федерер сърбинът води с 26-23. Последният им мач обаче бе спечелен от Маестрото. Швейцарецът показа абсолютно безупречен тенис в сблъсъка с Джокович в груповата фаза на ATP финалите в Лондон. Тогава Роджър надигра категорично един от най-големите си съперници с 6:4, 6:3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови