Рафа Надал се справи с Ник Кириос и изравни постижение на Джими Конърс

OFFNews 27 януари 2020 в 14:08 3040 0

Световният номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал победи Ник Кириос с и се класира за 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия.

Матадора се наложи с 6:3, 3:6, 7:6(6), 7:6(4) и достигна до финалната осмица в турнир от Големия шлем за 41-ви път в кариерата си, изравнявайки се с Джими Конърс и изоставайки единствено от Роджър Федерер и Новак Джокович.

Като акцент от срещата остана това, че Ник отдаде почит на легендарния баскетболист Коби Браянт, който загина трагично в неделя, катастрофирайки с хеликоптер. Излизайки на корта за срещата с Матадора, австралиецът бе облечен с екип на ЛА Лейкърс с номера на Браянт. Ник се появи с насълзени очи.

В първия сет Надал успя да пробие за 3:1 в първия сет и след това успя да затвори сета след 6:3.

През втората част Кириос проби за 1:3, започна да играе все по-добре и не позволи на Матадора да достигне до точка за пробив и така вторият сет отиде в сметката на австралиеца.

В третия сет двамата вървяха гейм за гейм и се стигна до тайбрек, в който испанецът триумфира, реализирайки втория си сетбол.

По всичко личеше, че Надал безпроблемно ще довърши сета и мача. Матадора сервира за крайния успех при 5:4, но точно в този момент допусна пробив и изравняване – 5:5. Впоследствие се стигна до нов тайбрек, в който победител отново излезе Рафа.

В спор за място на полуфиналите испанецът ще се изправи срещу Доминик Тийм, който по-рано днес пробеди Гаел Монфис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови