Дребосъкът, който излиза срещу Гришо, се щракна за историята

OFFNews 07 юли 2017 в 08:51 18124 1

Снимка AP

Дуди Села е новият съперник на Григор Димитров в трети кръг на "Уимбълдън". Израелецът победи в драма Джон Иснър, но не резултатът впечатли света.

Всички медии завъртяха снимка на двамата преди срещата. Разликата в габаритите е огромна. Американецът Иснър е висок 208 сантиметра, да се чуди човек защо не е преминал в баскетбола. За капак на снимката се е повдигнал на пръсти, добавяйки още някой сантиметър. Дуди е 175 сантиметра.

Това не попречи на Села да измъкне драматичен мач с три тайбрека след 6:7(5), 7:6(5), 5:7, 7:6(5), 6:3 във втория кръг на "Уимбълдън". 4 часа битка между ниския израелец и гиганта остави феновете на тениса в Лондон доволни.

Григор и Села са играли 5 пъти до този момент. Израелецът има само една победа и то в първата им среща през 2010 година. На трева двамата са играли на туринра в "Куинс Клъб" през 2013 година, а Григор записа впечатляващ обрат.

Съперникът не би трябвало да е проблем за българина, който показва отлична форма от началото на турнира. Гришо буквално смаза аржентинеца Шварцман, а вчера и кипъреца Багдатис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews