Адриан Андреев се класира за полуфинала на младежкия Мастърс в Китай

OFFNews 25 октомври 2018 в 15:58 1930 0

Младият ни талант в тениса Адриан Андреев записа нова победа юношеския турнир от сериите "Мастърс" в китайския град Чънду и достигна полуфиналите. Българинът победи участващия със специална покана Му Тао с 6:4, 6:3.

В първия сет Адриан успя да стигне до пробив за 3:2 и да задържи преднината си до края сета. Втората част започна блестящо за Адриан с пробив още в първия гейм.

Андреев постигна още един брейк за 4:1, а при 5:1 пропусна мачбол при сервис на Му Тао. При 5:2 Адриан сервира за успеха, но допусна за първи път от началото на турнира да бъде пробит.

При 5:3 родната тенис надежда поведе с 40-15 и при втората си възможност затвори мача в своя полза. Това е втора двусетова победа за българина в надпреварата, след като на старта надигра Николас Мехия от Колумбия.

Утре Андреев ще се изправи срещу световния №1 в младежката ранглиста до 18 години - Цен Чун Хсин. Тайванецът също е с две победи дотук и победителят ще заеме първото място в група "Shuai".

През тази година Цен спечели титлите при юношите на "Ролан Гарос" и "Уимбълдън", а освен това игра финал на "Аустрелиън оупън" и полуфинал на "US Open". 

До момента Адриан и Цeн са играли веднъж и победата е за нашето момче. Това стана миналата година на турнира "Еди Хер" в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!