Съдът спря решението на КЗК за изтеглянето на Born Winner от пазара

Мая Младенова 09 януари 2024 в 13:04 4719 0

Протеинови барчета

Снимка Екранна снимка, "Спортната джунгла"

Протеинови барчета

Административният съд на София-област спря решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за изтегляне на протеиновите барчета "Борн Уинър" (Born Winner) от пазара. Комисията бе постановила незабавно изпълнение на решението след жалба от конкурент, че опаковките на барчетата имитират неговите продукти.

Решението на съда от петък, 5 януари, идва, след като собственикът на фирмата производител на "Борн Уинър" Виктор Атанасов обжалва решението на КЗК.

В иска си до съда Атанасов посочва, че ако бъде допуснато незабавно изпълнение на решението на КЗК, то дружеството със сигурност ще изпадне в несъстоятелност и ще бъде премахнато от пазара като конкурент и ще се освободи пазарен дял за заинтересованите страни.

За случая OFFNews информира преди дни. Това е пореден епизод от удара срещу "Борн Уинър", като този път след КЗП се включи и КЗК.

Съдът е счел, че допуснатото предварително изпълнение на оспореното решение, преди приключване на проверката за нейната законосъобразност по същество, би могло да доведе до сериозни затруднения във функционирането, както на дружеството жалбоподател, така и на дружествата, които имат договорни отношения с „БОРН УИНЪР ГЛОБАЛ“ ЕООД. "Действително ако решението на КЗК не бъде спряно, „БОРН УИНЪР ГЛОБАЛ“ ЕООД ще претърпи значителни и трудно поправими вреди, защото е логично бизнес партньори на молителя да преустановят работят с него /хранителните вериги, логистици, основни партньори, складови партньори, фабрики/, с което на практика жалбоподателят ще изпадне в несъстоятелност, което води до предсрочна изискуемост на всички заеми и на всички кредити на „БОРН УИНЪР ГЛОБАЛ“ ЕООД", мотивира се съдът. 

Определението на Административния съд може да бъде обжалвано с частна жалба пред Върховния административен в 7–дневен срок от съобщаването му на страните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика