Съдът отмени прекратяването на делото срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви

OFFNews 16 юли 2020 в 16:14 5823 0

Подсъдимата Маринела Арабаджиева се връща отново в ареста. Това става след като Апелативният наказателен съд отмени изцяло определението на първата инстанция по делото срещу Вълчо (Ветко) и Маринела Арабаджиеви, с което наказателното производство беше спряно по отношение на Ветко Арабаджиев и бяха променени мерките за неотклонение на подсъдимите от "задържане под стража" в "домашен арест".

Апелативните съдии върнаха на поправителен делото, защото е опорочено произнасяне на първоинстанционния съдебен състав. АСНС е преценил, че облекчаването на мярката за неотклонение на Арабаджиева е неприемливо и трябва да бъде отменено. Според съда опасността от укриване продължава да е налице, тъй като Маринела е заловена в Испания.

Сега по делото ще има ново разпоредително заседание на специализирания съд, което не може да бъде заместено с акт на въззивната инстанция, тъй като тя има правомощие да контролира, но не и да изземва функции.

Маринела и Ветко Арабаджиеви бяха подведени под отговорност на 19 декември 2019 г., когато Специализирана прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу двамата. Заедно с още 6-има души те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления в размер над 8 000 000 лв. и пране на пари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови