Родителите на прегазената Моника търсят съдействие от главния прокурор за справедлива присъда

Диана Варникова 28 октомври 2022 в 18:58 2396 1

Протест в Братаница

Снимка Диана Варникова

На мястото на трагедията в петък имаше протест.

Родителите на 8-годишната Моника от пазарджишкото село Братаница, която бе прегазена от бившия служител на „БОП“ Владимир Панайотов, поискаха среща с главния прокурор Иван Гешев. Срещата бе уговорена по време на днешния протест на мястото на трагедията и ще се състои в понеделник, съобщи Иван Спасов, близък на семейството и организатор на протеста.

"Ще настояваме за ефективна присъда спрямо Панайотов, тъй като Апелативният съд в Пловдив измени ефективната му присъда от пазарджишкия Окръжен съд на условна", допълни Спасов.

Иван Спасов придружи майката Блага и бащата Марин за среща с главния прокурор и, ако не се стигне до резултат, ще има протест пред съдебната палата в София и пред Народното събрание.

Пловдивската Апелативна прокуратура също протестира решението на съда в града под тепетата, с което виновникът за смъртта на детето получи 3 години условно наказание с 4-годишен изпитателен срок. Според пловдивските магистрати тогавашният служител на звеното за борба с организираната престъпност бързал по служебен ангажимент и карал с превишена скорост, не спрял на пешеходната пътека, по която минавали Моника с по-голямото й братче и момиченцето било ударено от колата на МВР.

„Ще настояваме за спешна съдебна реформа и справедливо наказание“, коментираха инициаторите на протеста, след като затвориха от 17 до 18.00 ч. пътят от Пазарджик за Велинград през центъра на село Братаница, където Моника Стоименова бе убита на 19 юли миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

1

Constanza

01.11 2022 в 21:34

Прокурорът не произнася присъдата, как я търсят от него.
 
X

Подкастът на OFFNews