Отново домашно насилие: Мъж удрял в лицето и ритал приятелката си в София

Друг насилник беше осъден на 20 години затвор за смъртта на приятелката му, причинена след домашно насилие

OFFNews 28 март 2023 в 15:11 3029 1

домашно насилие

Снимка pixabay

Мъжът е осъждан

32-годишен мъж е задържан, след като е пребил жената, с която живеел в столичния квартал "Левски В", съобщиха от Софийската районна прокуратура. 

На 25 март обвиняемият ударил с ръце лицето и ритал в тялото жената. Деянието е извършено в условията на домашно насилие, допълват от СРП. 

Мъжът е осъждан. Предвид това и възможността да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В същото време мъж беше осъден на 20 години затвор за смъртта, причинена след домашно насилие, на 29-годишната му приятелка в Тетевен. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Случаят е от началото на март 2021 г. В апартамент в Тетевен А. А. е нанесъл побой на 29-годишната К. А. Младата жена е починала няколко дни по-късно в Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Плевен.

Обвиняемият и пострадалата са живеели на семейни начала, често се карали, а спрямо нея бил упражняван психически и физически тормоз. За това пострадалата е сезирала полицията, а през 2018 г. и районния съд в Тетевен. Делото е било прекратено по желание на жената, тъй като А. А. обещал да се поправи. Поради влошените отношения пострадалата се преместила да живее при майка си, но мъжът продължил да я преследва и заплашва. Така се стигнало и до побоя, който причинил смъртта й.

За извършеното престъпление Окръжният съд в Ловеч е осъдил А. А. на доживотен затвор и да заплати на близките на убитата обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на общо 900 хил. лева. Наказанието е потвърдено от Великотърновския апелативен съд, но Върховният касационен съд е намалил присъдата на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата е приведена в изпълнение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

1

Merc

28.03 2023 в 17:37

Точно така !
Ние сме против Истанбулската конвенция .
Откъде накъде ще искат да не си бием жениге и да не си насилваме децата !
Ма кви са тия ценности , ние си имаме наши , според Волен , Копейкин и ***нела....
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков