Мъж отива на съд за побой над съпругата си и майка ѝ

OFFNews 30 март 2023 в 11:52 2222 0

домашно насилие

Снимка pixabay

Случаят е от Бойчиновци

Районната прокуратура в Монтана внесе в съда обвинение срещу мъж, пребил съпругата си и нейната майка, изпочупил дома им и откраднал телефон. 

От държавното обвинение съобщават, че срещу мъжа има няколко обвинения -  закана с убийство в условията на домашно насилие, причиняване на телесна повреда, грабеж и повреждане на чуждо имущество.

Обвиняемият и съпругата му били женени от четири години, като живеели в негово жилище в София. Двамата имат дъщеря, родена през 2016 г. 

Жената няколко пъти е напускала съпруга си заради я физически и психически тормоз, като бягала при родителите си в Бойчиновци. Той обаче идвал и насила прибирал нея и детето им.

Съпругата търпяла побоите, както и психическия тормоз от свекърва си. Страхувала се от агресията на мъжа си., който постоянно я заплашвал с убийство, в случай че се опита да си тръгне с детето от жилището му.

След пореден случай на побой жената отново заминала за Бойчиновци. След многобройни телефонни обаждания и закани за саморазправа, на 5 май 2020 г. съпругът я посетил. Викал, държал се агресивно и я заплашвал с убийство.

Това се повторило и на 25 май, когато той пристигнал заедно с братовчеда си. Разбил входната врата на имота и счупили вратата на къщата.

Майката на жената се опитала да се обади в полицията, но мъжът й взел телефона и я пребил, след което започнал да бие съпругата си. Взел от ръцете й дъщеря им и избягал. 

На тръгване обвиняемият отново ги заплашил.

Двете жени незабавно се обадили на тел. 112. След случилото се те поставили камери и вдигнали ограда.

В качеството на обвиняем по делото е привлечен и братовчеда на задържания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови