Хотел 'Маринела' е запечатан със съдебно решение

Последна промяна на 30 ноември 2018 в 15:51 7170 0

Върховният административен съд отхвърли приетото от по-долна инстанция разпореждане, с което беше отказано предварително изпълнение на запечатването на хотел "Маринела" от НАП.

Преди месец данъчните затвориха хотела и забраниха достъпа до него за 7 дена с мотива, че оттам системно са укривали доходи. На 3 октомври Административният съд-София отмени запечатването, като посочи, че като се допусне предварително изпълнение, не могат да се предотвратят трудно поправими вреди, тъй като то не обезпечава събирането на вземанията за укрити приходи.

Съдебният състав на ВАС обаче счита, че законосъобразно е допуснато предварителното изпълнение (бел. ред. - запечатване на хотела) в защита на държавен интерес, а именно в интерес на фиска, свързан със заплащането на данъци върху действително реализираните приходи от продажби.

На 27 септември бяха запорирани сметките и имотите на Ветко и Маринела Арабаджиеви, които са обвинени за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари.

Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори.