Делото за смъртта на Ани и Явор ще се гледа по съкратената процедура

OFFNews 19 юни 2024 в 15:21 1438 0

Андриян Антонов

Снимка БГНЕС

Андриян Антонов

Делото за смъртта на Ани и Явор ще се гледа по съкратена процедура, което ще намали присъдата на обвиняемия Андриян Антонов, но ще приключи бързо. Следващото заседание е насрочено за 4 юли, стана ясно на днешното заседание по процеса за катастрофата в София през миналата година, отнела живота на момичето и момчето.

Адвокатът на Андриян Димитър Марковски обясни, че съкратеното производство означава клиентът му да признае фактите в обвинителния акт. Той е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост.

Те ще се използват при обявяване на присъдата, без да се събират още показания.

Марковски настоя да бъдат изслушани двама свидетели на следващото заседание и тогава най-вероятно ще бъде произнесена и присъдата на Андриян Антонов.

Влюбените Ани и Явор бяха блъснати на пешеходна пътека на бул. "Сливница" миналото лято. Експертизите показаха, че в момента на сблъсъка Андриян се е движил с близо 100 км/ч при ограничение от 50 км/ч. Книжка имал от 3 месеца.

Смъртта на Ани и Явор извади на улиците техни близки, приятели и обикновени граждани, които настояваха за справедлива присъда. На 8 май, когато се изпълни една година от трагичния инцидент, протестиращите установиха, че на кръстовището все още не е поставена камера.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво говорят руснаците за F-16