9 души в ареста след боя с лопати над полицаи в Асеновград

OFFNews 20 март 2016 в 12:47 3306 5

9 души остават в ареста след петъчния инцидент, в който полицаи бяха нападнати с вили и лопати в Асеновград. Районната прокуратурата в града привлече като обвиняеми 39-годишния Вадет Шекерджи 26-годишия Михаил (Емрал) Джамбазов, които нападнали полицаи и им причинили леки телесни повреди, съобщава bTV.

В петък вечерта около 22 часа на ул. „Миньор” в Асеновград двама полицейски служители спрели за проверка няколко каруци, хората в които – около 20-ина души, си правели гонка.

Част от тях били употребили алкохол.

При проверката Шекерджи ударил с вила ръката на единия от полицаите, а Джамбазов ударил с лопата главата на другия.

Служителите на МВР възпроизвели предупредителен изстрел във въздуха, след което хората в каруците се оттеглили в посока към квартал „Лаково” в Асеновград и се укрили.

Часове по-късно цялата ромска махала беше блокирана от жандармерия. Арестувани бяха деветима души.

Роднините на Джамбазови обаче се оплакаха от полицейски произвол: по думите им маскирани полицаи нахлули след полунощ в жилището им и изпочупили битовата техника и външните прозорци. Твърдят, че им нанесли им побой.

В гонките пък просто проверявали кой кон е по-издръжлив. Според твърденията им полицаите не спрели мъжете с каруците просто за проверка, а се нахвърлили да ги бият с полицейските си палки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови