Telegram вече е с над 500 млн. потребители, рекорден брой нови абонати за последните 72 часа

Приливът на потребителите дойде след обявяването на новите условия на най-изпозлваното чат приложение WhatsApp

Ивайла Сопотенска 15 януари 2021 в 16:07 4495 0

Руското чат приложение Telegram разпрати днес до потребителите си съобщение, че вече са преминати 500 милиона абонати с благодарност за подкрепата. В последните 72 часа към приложението са се присъединили над 25 милиона нови абонати.

Вероятно до голяма степен този наплив се дължи на предстоящите промени в условията за съхранение личните данни на приложението WhatsApp. След 8 февруари данните на потребителите ще бъдат споделяни с компанията майка Facebook, с обяснението, че чат приложението, придобито през 2014 г., ще навлезе в електронната търговия.

Това предизвика вълнение между потребителите и голяма част от тях вече преминават към алтернативни платформи - Viber, Signal и Telegram.

Европейската комисия също посъветва служителите си да използват приложението Signal.

Според Facebook тези правила не би трябвало да важат за потребители от ЕС и Великобритания, но отливът от WhatsApp вече е налице. 

Тези процеси са особено видни от промяната в броя изтегляния на трите приложения в седмицата преди обявяването на промените и след това. Преди 4 януари (когато бяха съобщение промените) Signal е свален 247 хиляди пъти, а след това - 8,8 милиона пъти. Промяната за Telegram e от 6,5 милиона на 11 милиона, докато изтеглянията на WhatsApp намаляват от 11,3 на 9,2 милиона.

Според данните в онлайн магазина за приложения на Гугъл Google Play WhasApp има 5 милиарда изтегляния. Telegram и Viber имат по 500 милиона, а Signal - 50 милиона.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови