Проблемите на Huawei с Google няма да засегнат сегашното поколение смартфони

OFFNews 25 февруари 2020 в 09:00 6175 0

Новината, че от Google прекратяват поддръжката на софтуера си за Huawei дойде като гръм от ясно небе за всички - от потребители до експерти в индустрията. Решението на Google, последвано скоро след това и от Qualcomm, е безпрецедентно. За щастие, Google се отказаха от него един ден по-късно или по-скоро го отложиха за момента.

Единственото добро нещо в тази история, чийто финал все още не ни е съвсем ясен, е че наличните модели ще получават актуализации съгласно първоначално сключените споразумения. Така че, ако вече сте си купили Huawei Р30 или имате модел от по-стара генерация, например Huawei Р20, актуализациите за безопасност и всички софтуерни подобрения от страна на Google ще идват навреме.

До пълното разрешаване на ситуацията моделите от предходните поколения стават все по-атрактивни: цените са по-ниски в сравнение с топ предложенията на най-новата гама. В края на краищата няма да изгубите почти нищо. Характеристиките на новите апарати престанаха да отбелязват впечатляващи скокове в еволюцията. Процесор Kirin 980 е наистина чудовищен по време на тестовете, но и актуалната генерация телефони не е никак бавна или лишена от предимства. Камерите, макар и подобрени с допълнителен датчик и нови софтуерни функции, са само леко по-добри от предходното поколение. Освен това, тъй като Android е с отворен код, камерите на Huawei P20 могат да получат допълнителни функции посредством различни нови приложения. 

Разбира се, че можете да изберете и модела Huawei Р30 - най-малко защото към настоящия момент, това е последният телефон на компанията, който ще получава актуализации от Google (все пак американският гигант може да размисли и да не допусне ограничения и за други бъдещи модели). Ако възнамерявате да си купите този телефон и да го използвате повече от две години, тогава той ще е подходящ за вас.

Днешните камери са най-добрите, правени някога и това, че можете да направите снимка на Млечния път с обикновения си телефон е наистина фантастично. Отделно, не бива да се забравя и това, че функцията за портрет напредна много през последните години.

Накратко, макар Huawei и Google да не поддържат най-добрите взаимоотношения към момента, актуалните модели китайски телефони са също толкова атрактивни както преди.
А вие какво смятате? Бихте ли си купили телефон от Huawei без поддръжка от страна на Google?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови