Хладилникът вече е част от интериора

OFFNews 29 май 2021 в 11:00 13826 0

През изминалите години домовете ни минават през метаморфоза с навлизането на редица технологични нововъведения. Тя се усеща не само с продукти като роботизираните прахосмукачки, умни контакти, а и с други устройства, които са част от сферата IoT (Internet of Things/Интернет на нещата).

Дори традиционно скучни по отношение на дизайна, устройства като телевизорите например, заживяват нов живот, а доказателство за това са лайфстайл предложенията на Samsung - подходящи за всеки дом и работно място. Друг продукт, на който не обръщаме много внимание, но използваме ежедневно, е хладилникът.

И това обаче е на път да се промени с новите предложения на Samsung от серията Bespoke, които предлагат избор измежду разнообразни и ефектни цветове, и модулен дизайн. С новите решения на компанията вече можете съвсем спокойно да поставите хладилника и във всекидневната си, без той да изглежда не на място.

Как обаче е възможно това?

Чрез персонализируемия дизайн, който се осъществява с комбиниране на модули – хладилник и фризер. Освен това са налични отличителни цветови опции, които позволяват на хладилниците да се впишат в разнообразна обстановка. Те са част от Bespoke Kitchen, цялостна система от технологични решения при домакинските уреди.

В Европа потребителите могат да избират измежду модули с една или две врати (с фризер с монтаж в долната част на модула). Палитрата от цветове включва както топли пастелни нюанси, по-смели цветове, така и разнообразие от покрития. Сред тях са сатенено и блестящо стъкло, гладко изчистено стъкло и керамично покритие. Налични са разнообразни варианти за комбинации, а това дава възможност за вписването на хладилника в разнообразна среда. Хладилникът има и красиви плоски врати, които се отварят под ъгъл от 90 градуса, а гърбът е със защитно покритие Clean Back.

От компанията дори са предвидили симулатор, с който потребителите могат да изберат най-удачната комбинация от модули. Освен това, дори първоначално да изберете една конфигурация, в бъдеще можете да я промените според нуждите си. Това придава практичност на решението, а и гарантира дълъг живот, тъй като вместо след време да смените хладилника, защото не ви достига пространството или имате нужда от фризер например, можете просто да добавите нов модул.

Технологични решения и енергийна ефективност

Освен от естетична и функционална гледна точка, хладилниците Bespoke включват редица технологии, които помагат за оптималната им работа. На първо място това е дигиталният инверторен компресор, който автоматично регулира скоростта си съобразно нуждата от охлаждане. Той постига ниски нива на шум от едва 35 децибела, а това е от особена полза, тъй като гарантира, че хладилникът няма да ви пречи, когато сте в близост до него и имате нужда от тишина.

С повишаващите се цени на електроенергията енергийната ефективност придобива още по-голямо значение. В тази насока компресорът отговаря и на най-новите енергийни разпоредби, като използва до 50% по-малко електроенергия. Той има и сертификат за работа в продължение на 21 години с 10-годишна гаранция.

Други предимства на серията хладилници Bespoke:

В зависимост от избрания модел, те включват още редица функционалности, които са полезни в ежедневието. Така например системата Power Cool вкарва силно изстуден въздух в хладилника, за да охлади бързо хранителните продукти или любимите напитки. Тази функция може да е от полза през лятото, когато например сте си купили напитка, но тя е топла и искате да я охладите бързо. Има и подобна функционалност за фризера (Power Freeze).

Кутията Optimal Fresh + от друга страна може да се използва като чекмедже или да се раздели на две зони с различна температура в зависимост от съхраняваните продукти. Технологията SpaceMax пък използва специална изолация, с която стените на хладилника са по-тънки, без това да намалява енергийната ефективност. Освен това получавате повече място за съхранение, запазвайки външните размери.

За максимално дълго съхранение в оптимален вид на малотрайните храни, основно зеленчуци и плодове, има специално чекмедже, Humidity Fresh +. При него можете да настройвате степента на влажност със завъртането на един бутон.

Вътрешната среда на хладилника възстановява бързо температурата си след затваряне на вратата благодарение на решението Metal Cooling. Металните елементи задържат студа в хладилника и се почистват лесно. Освен това вътрешният дизайн е създаден така, че да имате лесен достъп дори до продуктите в дъното. За целта има плъзгащ се рафт, който е доста ефективно решение. Има, разбира се, и технология против замръзване, No Frost, което премахва нуждата от размразяване на хладилника.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков