Asus ZenBook Pro 15: Мощ в изтънчена опаковка

OFFNews 28 септември 2018 в 14:38 1220 0

В днешно време преносимите компютри трябва да отговарят на множество изисквания, за да задоволят нуждите и желанията на потребителите. Едно от новите предложения на ASUS – ZenBook 15 Pro отговаря на повечето от основните неща, които са важни при избора на лаптоп. Преносимият компютър идва в красива и стилна опаковка, но това не му пречи да включва достатъчна мощ, за да се справя и с някои гейминг заглавия.

Конструкцията на ZenBook Pro 15 е от здрав метал и е тънка (18.9 мм) и лека (1.88 кг). Моделът се предлага в син и розово златист цвят, а логото на капка е с подсветка за допълнителен ефект. Ъглите са изрязани с диамант, давайки още стил на елегантния лаптоп.

Визията се допълва и от отличителния белег на серията, а именно ScreenPad, който замества традиционния тъчпад. Той се състои от дисплей с висока резолюция и разширена функционалност, позволяваща извършването на редица дейности. Налични са различни приложения и режими, сред които такъв позволяващ, разширяването на основния екран върху този втори дисплей.

Докато сме още на темата дисплеи, основният екран на модела използва на NanoEdge технология, характеризираща се с тънки странични рамки. Това способства и постигането на по-компактен корпус в сравнение със стандартните преносими компютри. Макар да е с 15“ екран, ZenBook Pro 15 е сравним по размери с много 14“ модели. Разполагате с избор на до 4K UHD резолюция на панела.

Не оставяйте обаче външният вид да ви заблуди, ZenBook Pro 15 включва доста мощен хардуер, който е достатъчен за работа с различни приложения и гейминг. Моделът е базиран на Windows 10 и се възползва изцяло от възможностите на актуалната операционна система на Microsoft.

ZenBook Pro 15 предлага избор на конфигурация с до 8мо поколение Intel Core i9 шест ядрен процесор и тактова честота до 4.5GHz. Това е първият мобилен процесор на Intel, който включва шест ядра и 12 нишки, надминавайки по производителност предходното поколение.

Серията разполага с едно от актуалните графични решение на NVIDIA - GeForce GTX 1050 Ti с до 4GB отделна памет. Видеокартата е два пъти по-бърза спрямо предходното поколение GeForce GTX 960M. Чрез нея, ZenBook Pro 15 се справя с повечето от най-натоварващите задачи като 3D рендиране и 4K UHD видео възпроизвеждане. Освен това ще можете да се отдадете и на дълги гейминг сесии с високо качество на графиката.

Сред останалите основни параметри са още до 16GB DDR4 RAM и сторидж опции за 1TB/512GB PCIe SSD или 512GB/256GB SATA3 SSD.

Завършваме с мултимедийните възможности на преносимия компютър. В това направление, ZenBook Pro 15 използва мощни, специално създадени говорители със смарт технология на усилвателя. Системата намалява до минимум звуковите изкривявания, а разработените софтуерни алгоритми се грижат за оптимизиране при прекомерна сила на звука.

Asus ZenBook Pro 15 е едно компактно бижу, което предлага иновативни технологии и висока производителност. Определено ни допадна компактният и стилен дизайн на модела, който хваща окото и е доста практичен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови