Елизабет Втора: Да покажем непоколебимата решимост на предците си пред COVID-19

OFFNews Последна промяна на 05 април 2020 в 10:15 3545 1

Тази вечер британската кралица Елизабет Втора ще направи извънредно телевизионно обръщение в опит да обедини нацията заради кризата от Covid-19.

В откъс от речта, публикуван от Бъкингамския дворец, тя призовава британците да покажат същата непоколебима решимост като предците си пред лицето на епидемията от коронавируса.

"Надявам се, че в бъдещите години всички ще могат да се гордеят с това как са реагирали на това предизвикателство, а тези, които ще дойдат след нас, ще кажат, че британците от това поколение са били не по-малко силни от предишните.

Че такива достойнства като самодисциплина, спокойна доброжелателна решимост и чувство за другарство все още са присъщи за тази страна", се казва в посланието на кралицата, цитирано от Ройтерс.

"Съзнавам, че се обръщам към Вас във време, което представлява все по-голямо предизвикателство - време на смут в живота на нашата страна, смут, който донесе мъка на някои, финансови трудности на мнозина и огромни промени в ежедневния живот на всички ни", ще допълни кралицата.

Извънредното телевизионното обръщение, което ще бъде излъчено в 19,00 ч. по Гринуич за Обединеното кралство и Общността на нациите, е едва петото за 68-те години на трона, отбелязва Франс прес.

Кралицата се обръща към нацията всяка Коледа, но посланията по специални случаи са много редки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X