Удар върху Борусия преди дербито с Байерн

OFFNEWS 18 ноември 2016 в 14:58 4451 0

Сериозен кадрови удар понесе отборът на Борусия Дортмунд преди дербито с Байерн Мюнхен от програмата на 11-ия кръг в Бундеслига на стадион "Сигнал Идуна Парк" утре вечер.

Нападателят на "жълто-черните" Марко Ройс все още не е напълно възстановен от контузията в петата и ще пропусне мача. В последните дни се появиха крехки надежди, че голмайсторът ще може да вземе участие в двубоя, но уви - те не се оправдаха.

В лагера на Байерн пък имат повод за радост, след като стана ясно, че бранителят Жером Боатенг е здрав и готов за игра. Германският национал пропусна двубоя от световните квалификации със Сан Марино заради проблем с коляното.

"Тренирах без проблеми през цялата седмица. Паузата заради мачовете на националните отбори ми се отрази добре. Да играеш в Дортмунд е винаги интересно. Не искам да го пропусна. Това е двубой, в който можем да си видим истинското ниво. Дербито е един от най-ярките моменти през сезона", коментира Боатенг.

Вратарят Мануел Нойер също е здрав и тренира с общата група. Халфовете Ариен Робен и Хави Мартинес пък се готвеха по индивидуална програма.

Букмейкърите дават предимство за гостите в този мач, но домакините също не трябва да бъдат подценяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови