ЦСКА спечели Купата на България

OFFNews 24 май 2016 в 22:21 5521 11

Снимка БГНЕС

ЦСКА надигра "Монтана" с 1:0 и спечели своята 20-а Купа на България.

Победният гол вкара Станислав Маламов в 12-ата минута.

Така за първи път тим от "В" група печели трофея.

Победата дойде пред очите на 40 хиляди "армейци" на Националния стадион „Васил Левски“.

Христо Стоичков, Кубрат Пулев и Гриша Ганчев изгледаха на живо мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

11

Новак

25.05 2016 в 18:42

Умен, аз затова написах "отбор на прилично ниво" - ясно е, че шампиони няма да станат, но от тези млади момчета трима -четирима да изкарат пак ще е супер.
Направих връзка с 1994 защото този отбор беше резултат на стъпки направени 5-6 години преди това. Т.е какво трябва да се направи сега за да участваме на световното в Дубай (или където беше през 2024).
На мен ми харесва модела с налагането на юноши и естествено нещата не се получават изведнъж, но когато в тим като Монтана борещ се на бараж за А група (ако изобщо някой знае какво ще бъде това догодина) има двама трима чужденци ( единият се казва Набил Е Жена ви) какво остава за другите - Левски започва с 3 българи и привлича сега национал на Перу , Лудогорец и там българите са кът, Берое половината са чужденци. Признавам да играят всяка година в групите на ШЛ и ЛЕ, а то стигаме най-много до трети предварителен кръг. До къде според теб ще стигнат Берое и Славия тази година?
Не си правя илюзии - ако играеха в А група ЦСКА с този отбор щеше е да е на нивото на Локо ПД, Ботев, Славия близо до Берое. Аз лично бих предпочел да играят в Б група с тези момчета - ще им дадат още една година в малко по-конкурентна среда, а след това ако влезнат в А група 4 - 5 от тях да са титуляри ще е успех. Не виждам двойката Грънчов-Чорбаджийски да е по-слаба от централните защитници на Монтана, Ботев, Пирин , Славия. Маламов, Пр. Йорданов, М. Цветанов, Цветков биха играли с успех във всеки един от изброените отбори. А ако ги съсипят като докарат някакви Сулю и Пулю от Танганайка (по Б. Галчев) то това ще е загуба за всички, не само за ЦСКА.
Защото футбола се играе за публиката, а тя иска да гледа момчета, които знаят какво са Левски и ЦСКА и как се играе за тези отбори, пък даже и да не са шампиони или участници в третия предварителен кръг на ЛЕ.

20699

6

Новак

25.05 2016 в 00:48

Умен,
Само че за този "комунистически Феникс" играят само българи, повечето млади момчета от школата. Най-важното нещо, което направи ЦСКА през тази година е да докаже, че може да се гради отбор на прилично ниво с млади момчета. За разлика - Левски стартира мача със Славия с трима ( 3 ) българи в състава си и то нито един от школата - Минев, Костадинов, Христов. Къде е школата на Левски? Как да израстват тези млади момчета? От къде ще дойдат играчи за националния отбор - от Бразилия ли? Колко таланти бяха съсипани така през годините? Радвахме се на Ицо преди няколко дни, но я си спомнете, че онзи отбор стана велик защото 5-6 години преди това Пената направи "детската градина " на ЦСКА с Пенев, Костадинов, Стоичков.Гочето направи Етър шампион с Балъков, Цанко Цветанов, Киряков. Преди това беше наложил Туньо. В Левски бяха дали път на Боримиров и доразвиха Цветанов, Кременлиев и Хубчев. В Локо ГО играеше младия тогава Ив. Йорданов. Затова имаше Американско лято.
Дано тази купа на ЦСКА покаже, че както тя беше вдигната от Кикарин, Чорбаджийски, Маламов, Преслав Йорданов и другите млади момчета, така вместо Нар, Мар, Гар може да е някой от братята Цоневи, че не трябва да бъдат дълбоки резерви Мики Орачев и Краев, че Вутов можеше да се развива тук и той да вдига купи.
Помислете за тези неща преди да почнете да каканижете запалянковските простотии.

63994

4

Red or Dead

24.05 2016 в 23:28

Пичовете под мен........моите съболезнования, кармата на ЦСКА е да пише ИСТОРИЯ....преди...сега...и в бъдеще, а вие търсете под вола теле.....УСПЕХ;)
 
X

Да помогнем на украинските деца!