ЦСКА 1948 срещу Гриша Ганчев и на полуфинал за купата

ОFFNews 03 април 2017 в 12:17 3370 0

Снимка Сергей Антонов

Съдбата си играе с бившата червена общност тези дни. Жребият за Купата на аматьорската лига току що изпрати ЦСКА 1948 на полуфинал срещу Литекс. Тимът е спонсориран от Гриша Ганчев, след като беше купен лиценза на Ботев Луковит през лятото и отборът преместен в Ловеч.

Сайтът на ЦСКА 1948 отрази така жребия

Новият Литекс е лидер в Северозападната "В" група, като води люта битка с Кариана Ерден. Явно Ганчев иска на всяка цена Литекс в "Б" група, което мнозина приемат като знак, че той готви резервен вариант за футболните си проекти.

Не е тайна, че публиката на ЦСКА 1948 ненавиждат бизнесмена. Последният конфликтк е пресен: шефът на четвъртодивизионния тим Никола Газдов не беше допуснат до търга за емблемата на фалиралото ЦСКА след намеса на фенове, подкрепящи ЦСКА-София на Ганчев

Мачът е насрочен за 19 април от 17.00 часа. Другата полуфинална двойка е Черноморец (Балчик) - Загорец. Терените ще се уточняват допълнително. По правилник полуфиналите са на неутрални стадиони.

Най-вероятно е ЦСКА 1948 и Литекс да се срещнат на терена в Мездра. Друг вариант е "Христо Ботев" във Враца, откъдето е треньорът на "червените" Валентин Илиев.

Литекс изглежда фаворит след силна зимна селекция, която включваше Атанас Курдов и Антоний Балъков. Там са още опитните Георги Какалов, Руслан Иванов, Методи Костов. Треньор е бившият национал Живко Желев. В сряда Литекс приема Черно море четвъртфинал, но за Купата на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови