Цигуларката Ванеса Мей отива на зимната олимпиада в Сочи

OFFNews 20 януари 2014 в 10:10 6462 0

Цигуларката Ванеса Мей ще се участва в състезанията по ски на зимната олимпиада в Сочи, съобщава БиБиСи.

Мей ще бъде част от квотата на Тайланд, като в регистрите цигуларката ще се състезава с фамилното име на баща си - Ванакорн.

Участието на Мей към момента е на 99% сигурно, като има още четири квалификационни състезания идния уикенд в Словения.

Според досегашните правила за класиране на олимпийски игри страните със състезатели извън първите 500 в света могат да изпратят един мъж и една жена на игрите. Те могат да участват в слалома и гигантския слалом, ако изпълняват още няколко критерия.

Тайланд няма скиори в първите 500 на която и да е алпийска дисциплина. За да изпълни останалите критерии Мей трябваше да спечели средно 140 точки или по-малко в рамките на пет състезания. Спортистите печелят точки в намаляваща прогресия, така че по-малкото точки означава, че са по-добри.

Резултатите в сайта на Международната федерация по ски показват, че 35-годишната Мей е успяла да се вмъкне под средните 140 в резултат на силното представяне на четири поредни гигантски слалома.

Още преди няколко години Мей заяви, че технически и по душа се чувства британка, но тъй като няма начин да се класира от тази страна ще се опита да вземе олимпийска виза от Тайланд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews