Светът е футбол! Мондиалът започва днес

ОFFNews 12 юни 2014 в 07:30 4377 1

След 4 дълги за футболния фен години днес започва Световното първенство по футбол.  Очаква се церемонията по откриването на "Арена "Коринтианс" да бъде гледана от 60 000 души на стадиона и от рекордните 1 милиард зрители пред телевизионните екрани.

Точно в 21:15 часа българско време се открива Мондиал 2014 в Бразилия, като организаторите обещаха кратка, но пищна церемония. По време на 25-минутната програма ще участват 600 танцьори, акробати, хора на кокили и др. 

Безспорно кулминацията на шоуто ще бъде латино звездата Дженифър Лопес, въпреки че преди 2 дни от екипа на певицата разкриха, че тя ще пропусне откриването на световното заради ангажименти. Това се прие като голям удар, тъй като именно Джей Ло пее заедно с рапъра Питбул официалния химн на турнира We Are One (Ole Ola).

Песента ще прозвучи в самия край на церемонията, като след нея ще бъде дадено началото на първия мач от надпреварата между националните отбори на домакина Бразилия и Хърватия.

Студиото на БНТ започва в 21:00 часа, като телевизия ще остане на футболна вълна чак до 02:00 часа след полунощ. 

Мондиалът ще се проведе от 12 юни до 13 юли, като между тези дати ще се изиграят 64 двубоя, след които ще бъде определен новия световен шампион по футбол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови