Суарес обеща: Повече няма да хапя

Ивайло Анев 19 август 2014 в 16:31 3602 0

Уругваецът Луис Суарес, който е наказан да не участва в официални мачове до 15 октомври заради ухапването на Джорджо Киелини на световното първенство, се е консултирал с подходящите специалисти и обеща да не прави подобни неща в новия си клуб Барселона.

При официалното си представяне пред медиите след преминаването от Ливърпул 27-годишният футболист заяви, че иска да забрави за миналото и за това, което се случи в Бразилия.

"Наказанието е такова, каквото е и аз съм го приел. Това е личен въпрос и аз съм се консултирал със съответните специалисти. Определено е труден момент за мен, но искам да успокоя феновете и да им кажа да не се притесняват, защото повече няма да правя така", каза Суарес пред журналисти. 

На пресконференцията стана ясно, че от Барселона са платили 81 млн. евро на Ливърпул за правата на уругваеца.

Суарес пропусна предишните четири летни контроли на каталунците, защото нямаше разрешение от УЕФА да тренира с отбора. Впоследствие европейската централа смекчи наказанието му, което го спира да участва в официални срещи до 26 октомври.

Суарес може да направи своя официален дебют за "блаугранас" след 25 октомври, когато е последният ден от наказанието му. Първите му минути в испанския футбол може да бъдат срещу големия съперник "Реал" (Мадрид).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови