Нов спасителен план: "Литекс" се преобразува в ЦСКА

Футболният бос на "оранжевите" спасителен пояс за армейците

OFFNews 24 май 2015 в 20:22 8275 4

Снимка БГНЕС

Футболният бос на "Литекс" Гриша Ганчев обсъжда възможността за преобразуване на „оранжевия“ отбор в ЦСКА, твърди спортният сайт Gong.bg, позовавайки се на източници от БФС.

Със сложния казус били натоварени да се занимават хора от най-близкото обкръжение до боса на "оранжевите" Гриша Ганчев. Към настоящия момент се търси и експертиза от десетки юристи и съдии, за да няма съмнение в законността на деянията. Според редица специалисти в тази област подобно преобразуване е доста сложно изпълнимо, но все пак има вратичка, през която то да бъде доведено до успех.

Подобно развитие на нещата ще позволи на ЦСКА със сигурност да запази статута си на отбор от "А" група. Нещо повече, дори това би позволило на "червените" да играят в евротурнирите.

Според този план Гриша Ганчев и неговите партньори - не е изключено това да са Петър Манджуков и Юлиян Инджов, трябва да се сдобият и с емблемата на ЦСКА. Тя от своя страна е запорирана от НАП срещу сумата от 3 млн. лева. Червените пък ще играят в "А" група, а при по-бързо развитие на нещата и в Европа, с лиценза на Литекс.

Както е известно, Гриша Ганчев бе близо до ЦСКА и през пролетта на 2013 година, когато водеше усилени преговори с тогавашните собственици на "Титан", но в крайна сметка сделката не се осъществи.

Вчера новият футболен бос на ЦСКА Ивайло Манджуков разговаря с представители на най-големите запалянковски фракции и обяви, че има два плана за бъдещето на клуба. Първият е да се оздрави сегашното акционерно дружество, като постепенно се изчистят дълговете. План "Б" е фалиране на АД-то и стартиране на ново.

На срещата Манджуков изключи сценарий за обединяване с друг отбор.

До петък най-късно ще е ясно дали ЦСКА ще вземе лиценза на Литекс, за да оцелее.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!