Сноубордистът Радослав Янков избран за спортист на месеца

OFFNews 18 януари 2016 в 15:14 2224 0

Снимка: БГНЕС

Водачът в генералното класиране за Световната купа по сноуборд Радослав Янков бе награден с приза за спортист на месец декември в традиционната анкета на Пресклуб България.

"Радвам се, че успехът, който постигнах е оценен по този начин", заяви българският сноубордист, цитиран от БГНЕС.

"За мен е чест да спечеля тази престижна награда. Надявам се да продължавам с доброто представяне и в най-скоро време отново да бъда номиниран", продължи Янков.

Сноубордистът коментира и на какво според него се дължат успехите му в последно време.

"Имах проблеми с контузия, която успях да преодолея. Това може би бе основното нещо, което ми помогна в последните две години да направя по-голям скок в кариерата. Направихме доста промени по екипировката, това също се отрази. Към това мога да добавя и начинът ни на подготовка и фактът, че вече съм много по-зрял. Дълго време не ни достигаше малко, за да достигнем до финалите или вторите квалификации, но сега вече сме в голямата игра и се надявам да продължим по същия начин", каза 26-годишният спортист, родом от Смолян.

Наградата идва след като в края на 2015 година родният състезател спечели първата си победа в Световната купа в паралелен гигантски слалон в Хохфюген, Германия. Победата бе и първа при мъжете за български сноубордист от такъв ранг състезание. В началото на януари Радослав Янков спечели и втората си победа в Световната купа. Той постигна успеха в паралелния слалом в Бад Гщайн, Австрия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови