Румъния и Швейцария не се победиха на "Парк де Пренс"

И двата тима запазват шансове за следващата фаза на Евро 2016

OFFNEWS 15 юни 2016 в 20:49 1942 0

Румъния и Швейцария не се победиха и завършиха 1:1 на "Парк де Пренс" в двубой от група А на Евро 2016. Така и двата тима запазиха шансове за класиране в следващата фаза, като всичко ще се реши в последните мачове, когато северните ни съседи играят с Албания, а "кръстоносците" - с домакина Франция.

Като титуляри в състава на Румъния започнаха двама футболисти на шампиона Лудогорец - Андрей Препелица и Клаудиу Кешеру. Северните ни съседи откриха в 18-ата минута, когато руският рефер Сергей Карасьов отсъди дузпа за нарушение на Стефан Лихтщайнер срещу Александру Кипчиу. Зад топката застана Богдан Станку, който наказа швейцарците с отлично изпълнение от бялата точка.

В 57-ата минута Швейцария изравни резултата. След изпълнение на корнер и лошо избита топка от отбраната на Румъния Адмир Мехмеди получи шанс да стреля и ударът му бе безпощаден - 1:1. Като цяло швейцарците доминираха в мача, но и Румъния може да съжалява за изпуснатата победа, тъй като през първата част футболистите на Ангел Йорданеску нацелиха греда. В другия мач от групата Франция играе по-късно днес с дебютанта Албания. Във временното класиране начело е Швейцария с 4 точки, следвана от Франция с 3, Румъния с 1 и Албания без актив.

Румъния - Швейцария 1:1
1:0 - Станку (19-д)
1:1 - Мехмеди (57)
РУМЪНИЯ: Татарушану - Сапунару, Григоре, Кирикеш, Рац (61-Филип)- Препелица, Пинтили (46-Хобан)- Торже, Станку (83-Андоне), Чипчиу - Кешеру.

ШВЕЙЦАРИЯ: Зомер - Лихтщайнер, Шер, Джуру, Родригес - Бехрами, Гр. Джака - Шакири (89-Тарашай), Джемайли (83-Ланг), Мехмеди - Сеферович (64-Емболо).

Жълти картони: Препелица, Кипчиу, Кешеру, Григоре (Р); Джака (Ш)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!