Пиронкова амбицирана за силен старт на сезона срещу Петра Квитова

Любомир Тодоров 23 декември 2011 в 13:18 1141 0

Цветана Пиронкова и Григор Димитров
Цветана Пиронкова и Григор Димитров

Първата ракета на България Цветана Пиронкова не спира тренировките и по време на празниците. Единствено на Коледа пловдивчанката ще си позволи почивка. Тя заминава за Австралия на 26 декември сутринта.

„Цеци е амбицирана да се изяви добре на „Хопман къп” и Australian Open. Тя тренира много за физическа подготовка. Фактически не е почивала през декември. Тя иска да представи достойно България в Пърт и да направи силни мачове срещу Квитова и Возняцки”, заяви близък роднина на тенис примата за racketi.com.

Пиронкова ще замине за Зеления континент заедно със своя баща и треньор Кирил Пиронков и приятеля си Михаил. Първият двубой на Цеци за новия сезон ще бъде на „Хопман къп” на 2 януари срещу Петра Квитова в повторение на четвъртфинала от Wimbledon тази година. След това заедно с Григор Димитров ще играят смесени двойки срещу Квитова и Томаш Бердих.

На 4 януари България играе срещу Дания на Возняцки и Фредрик Нилсен, а на 6 януари е сблъсъкът с шампионите от Съединените щати в състав Бетани Матек и Марди Фиш. Цвети отсега се вълнува за класирането си на олимпиадата в Лондон. 24-годишната Пиронкова трябва да не запише нито една победа през сезона, за да не запише второ олимпийско участие.

45-ата в света българка е останала леко учудена, че не е била избрана отново за спортист №1 на Пловдив за сметка на стрелеца Антон Ризов, но приела философски новината. Само не разбрала защо състезателят по спортна стрелба не е преди нея и в класацията за спортист на България, където Цветана е шеста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови