Националният отбор на Фиджи победи Микронезия с 38-0

OFFNews 05 юли 2015 в 14:47 8346 1

Момент от злополучния мач за Микронезия. Тимът е заменил вратаря си с халф, след като на полувремето е изоставал с 0-21. Снимка: Twitter

Националите на Фиджи подобриха рекорда за най-голяма победа на Тихоокеанските игри, след като разгромиха Микронезия с парадоксалните 38 безответни гола.

Когато родните футболни национали загубят с 1,2 или 3 гола, всички българи сме много разочаровани, но не сме се питали как ли се чувстват феновете на футбола във Федеративните щати Микронезия.

Манаса Навакула от Фиджи бележи 32-рия гол във вратата на Микронезия. Снимка: Twitter

В последните си два мача на Тихоокеанските игри в Папуа Нова Гвинея Микронезия първо загуби 0-30 от Таити, а два дни след това 0-38 от Фиджи, допускайки цели 68 гола за двата двубоя.

Участниците в игрите са до 23-годишна възраст. С цели 10 гола за победата на Фиджи над Микронезия се отличи Атонио Туивуна. Той и съотборниците му се нуждаеха от убедителна победа над Микронезия в мача от група "А", за да настигнат Таити в борбата за класиране на олимпиадата в Рио през 2016, като отбор от зона Океания.

Фенове на Фиджи. Снимка: goal.com


Първите два отбора от двете групи на игрите се класират за полуфиналите, а само победителят във финала получава "билет" за Рио.

Отделно от този турнир ще се проведат и квалификации за Олимпийските игри през 2016 години. В квалификациите ще участват и фаворитите Австралия и Нова Зеландия, които не взимат участие в Тихоокеанските игри (аналог на Европейските игри - само за южно тихоокеански държави).

Федаративните щати Микронезия обаче няма да участват в квалификациите, тъй като отборът им все още не е признат от ФИФА. Именно заради това и Австралия продължава да държи рекорда за призната от ФИФА най-резултатна победа в мач срещу Самоа- квалификация за Световното първенство през 2002 г.

Тук можете да видите още кой е в класацията на най-резултатните мачове в историята на футбола. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови