Манчестър Юнайтед излиза като фаворит в дербито

OFFNews 26 октомври 2016 в 08:00 3143 0

Отборът на Манчестър Юнайтед беше обявен за фаворит от букмейкърите в дербито срещу градския съперник Манчестър Сити от 1/8-финалите за Купата на Лигата в Англия.

Двубоят е тази вечер от 22 ч. Водещите заложни къщи дават коефициенти от 2,55 за успех на водения от Жозе Моуриньо тим срещу ставки от 2,75 за "гражданите" на Джосеп Гуардиола. В последния си мач за шампионата "червените дяволи" бяха разгромени от Челси с 4:0 в Лондон, а след двубоя се заговори за бунт срещу Моуриньо в съблекалнята на Юнайтед.

Футболистите не харесвали отношението на Специалния, който оставял тренировките на помощниците си, а той седял в кабинета си в базата в Карингтън.

На същия полюс е и отборът на Сити, който започна силно с 10 поредни победи, но влезе в серия от 5 мача без успех и ще търси изход от кризата срещу Юнайтед.

Основна причина за спада в резултатите е големият брой индивидуални грешки, които "гражданите" започнаха да допускат. В същото време и атаката на Сити зацикли, а отборът показа безсилие в опитите да постигне обрат, след като получи гол във вратата си. Манчестър Сити не се представя на ниво и при гостуванията си.

Двата тима вече играха веднъж през сезона, като Сити стигна до победата с 2:1 на "Олд Трафорд", след като издържа силния натиск на Юнайтед през второто полувреме.

Един успех над Сити ще спечели време на Моуриньо и ще намали напрежението в отбора, който определено може да играе и по-добре, макар да не личи от резултатите до момента. В днешната програма на 1/8-финалите за Купата на Лигата са и двубоите между Уест Хам и Челси и Саутхамптън и Съндърланд, които започват от 21,45 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!