Ивелин Попов ще изведе България в Дьор

Васил Георгиев 28 февруари 2012 в 18:10 1744 0

Любослав Пенев. Снимка: Сергей Антонов
Любослав Пенев. Снимка: Сергей Антонов

Националният селекционер Любослав Пенев обяви, че Ивелин Попов ще бъде капитан на България в контролата срещу Унгария утре от 19,00 часа (наше време) в Дьор.

"Очаквам положително и професионално поведение по време на целия двубой. Искам да видя как футболистите са схванали идеята и стила, които искам да практикуваме занапред. Обясних им, че във всеки един мач, без значение от противника, трябва да се играе със самочувствие, без страх и като колектив. Искам да видя характер и една основа за бъдещи успехи", заяви Пенев на официалната си пресконференция. Наставникът, за когото това ще бъде дебют на поста, призна, че е наблюдавал съперника и е респектиран от класата му. Според Пенев унгарците са фаворит в мача в сряда, но не се притеснява от този факт.

"Искам да изградя отбор от нови лица. Сегашното поколение, което вече не е толкова активно, трябва да да предаде щафетата на следващото. Идеята ми е една основна група от футболисти да бъде заедно минимум 3-4 години, за което време да изиграе 15-20 мача", заяви бодро визията си за бъдещето селекционерът. В Дьор вчера валя сняг и домакините не очакват стадион "ЕТО парк" да бъде пълен за двубоя в сряда. Цените на билетите са от 1000 до 2500 форинта. Според курса на БНБ за 28 февруари 1000 форинта се равняват на 6,75 лева.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови