Иван Лендъл би бил мъдър избор за треньор на Григор Димитров

OFFNews 30 юли 2015 в 09:36 2791 0

Тази година имам трудности да се справям със ситуациите, защото не играя толкова добре като през миналия сезон. Не се чувствам силен психически, а точно това не е най-подходящото състояние, когато трябва да промениш нещо.

Тези думи на Григор Димитров след раздялата с треньора Роджър Рашийд са използвани в коментар за най-добрия български тенисист, пише "24 часа".

Димитров се подготвя за сезона на твърди кортове, като тренира с Томаш Бердих, а бе забелязан и с Иван Лендън, което породи слухове, че именно чешката тенис легенда е бъдещият му треньор след раздялата с Родшър Рашийд.

Австралийският треньор помогна значително за физическата подготовка на българин, но след разочароващото му представяне от началото на 2015 г. досега двамата се разделиха.

Миналата година Григор достигна до №8 в света, а сега е №16.

Бившият №1 в световната ранглиста Иван Лендъл би бил най-добрият избор за Григор Димитров, отбелязва в коментар ESPN.

Както един треньор отбеляза веднъж, "увереността е всичко", а кой може по-добре от Лендъл да помогне на играч с изключителен талант, но който не е развил потенциала си напълно, да повярва, че има достатъчно, за да спечели първата си титла от Големия шлем?

Друг голям плюс при работата с Лендъл е, че той би могъл да подобри в тактически план играта на Григор. Неговата философия е, че тенисистът трябва да играе нападателно, агресивно, а не отбранително, ако иска да спечели турнир от Големия шлем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!