Илияна Раева: Нямаше натиск над Цвети, инцидентът не е свързан с гимнастиката

OFFNews 16 юни 2016 в 08:33 8353 3

Абсурдно е да се говори, че е имало натиск, че това е свързано с художествената гимнастика. Така председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева коментира инцидента с Цветелина Стоянова.

Лекари от "Пирогов" се борят за живота на Цвети. Тя бе приета, след като падна от шестия етаж на блок. Една от версиите за случилото се е опит за самоубийство.

Само фактът, че този отбор работи заедно осма година на изключително високо ниво, говори, че условията са направени така, че те да могат да издържат психически това натоварване, каза Илияна Раева. Толкова е абсурдно да се говори, че е имало натиск.

Раева разказа, че Цвети е искала да се откаже от гимнастиката, след което треньорите и съотборничките й опитали да я разубедят, но това са били разговори, а не натиск.

Сигурна съм, че не спортът и начинът, по който се работи, са причината тя да направи това нещо, каза още Илияна Раева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

3

мнение от IP

16.06 2016 в 12:28

И съжалявам, но ме провокира да говоря по тази тема и това, че Илиана Раева каза, че се е оплакало момичето от болки в корема. Направили и пълни изследвания - нищо и нямало. И се сетих, че една моя съученичка точно по този начин си отиде. Бяхме на бригада. Каза, че е със силни болки в стомаха и се прибра в къщи. И...Та на състоянието на човек трябва да се гледа много по-комплексно..Ама това вече е друга тема.

17439

2

мнение от IP

16.06 2016 в 12:22

В такива случаи никой не знае кое как е. Затова е и много трудно да се даде адекватна помощ. Но за съжаление, според мен, в България все още се неглижират проблемите свързани с психиката и не ни е познато достатъчно как да се опитаме да помогнем. Имам предвид хората наоколо, не специалистите. Специалистите може и да са на световно ниво, но в обществото все още сме на принципа "Я се стегни".
 
X

Да помогнем на украинските деца!